Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/SUV.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Скоро ще се събере съветът за военноинвалидите и ветераните от войните

Pan.bg 21 ное 2011 | 09:39 views (2057) commentaries(0)
image" alt="img" /> Скоро ще се събере съветът за военноинвалидите и ветераните от войните

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

Съвсем скоро предстои първото заседание на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите и военнопострадалите и ветераните от войните към Министерския съвет. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов на срещата си с Обществения съвет по въпросите на отбраната в края на изминаващата седмица. В началото на юни т.г. със заповед на премиера Бойко Борисов бе формиран съветът. Определен бе поименният състав на този орган, който произтича от приетия през 2005 г. Закон за военноинвалидите и военнопострадалите и променения по-късно Закон за ветераните от войните. Така след шест години всички тектове на закона влизат в сила.


На първото заседание ще бъде обсъден и въпросът за Централния регистър на военноинвалидите и военнопострадалите, обеща министърът на отбраната, който е председател на съвета. Негов заместник е Петър Велчев – председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и координатор на връзките на МО с национално представителните организации. Съюзът на ветераните от войните е представен в съвета от генерал-лейтенант от запаса Димитър Георгиев.

На Консултативния съвет му предстои на обсъди и някои промени в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. Министърът на отбраната каза, ча подкрепя гласуваните от парламента на първо четене промени в Закона за ветераните от войните, предложени от депутатите Ангел Найденов и Евгений Желев. Ветераните от войните да имат право на медицинска и дентална помощ извън основния пакет от здравни дейности, гарантиран от здравната каса, предвиждат поправките. Депутатите одобриха още да се отпуска еднократна целева помощ за погребение в размер на 500 лв. за наследниците на ветерани. Предвижда се средствата за реализирането на тези права да са за сметка на държавния бюджет.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка