Ще има Доктрина на батальонната бойна група

Pan.bg 16 ное 2011 | 16:17 views (2526) commentaries(1)
img Красен Неврокопски

Сертифицирането и ще е до края на 2012 г.

До края на годината трябва да се разработи Доктрина на батальонната бойна група /ББГ/. Тя ще регламентира формирането, подготовката и използването на бъдещите батальонни бойни групи, каза през празника на Сухопътни войски командирът генерал-майор Стефан Василев. Изграждането на ББГ е най-важният проект в инвестиционната план-програма на Министерството на отбраната.
Протичащите процеси на стратегическо преосмисляне в НАТО налагат изграждането на нови способности за изпълнение на задачите от СВ в динамичната среда за сигурност.Това налага и новите виждания за начините и способите за използване на тактическите формирования на СВ.

През лятото бе подписан Меморандум за разбирателство със Сухопътните войски на САЩ в Европа. Неговата практическа насоченост е свързана с подготовката на такава група от състава на карловската механизирана бригада.
Подразделения от бъдещата батальонна бойна група преминаваха подготовка в Многонационалния център за подготовка в Хохенфелс и Графенвьор в Германия.Връх на обучението бе участието в съвместно учение с формирования на СВ на Грузия.
Подготовката на ББГ в Германия ще продължи и през следващата година. Сертифицирането и ще е в края на 2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Панчо Виля 16 ное 2011, 20:30
   
  0
   
  0

  Ха, доктрина за един усилен батальон. До там я докарахме.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка