Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/VA.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Военни аташета стреляха на Сливница

Pan.bg 14 ное 2011 | 08:47 views (2269) commentaries(0)
image" alt="img" /> Военни аташета стреляха на Сливница

Текст и снимка - www.otbrana.com

Манол Тенчев

Полковник Александър Ситников, военен аташе на Руската федерация у нас, е комплексният победител в турнира по стрелба с щатно армейско оръжие в чест на празника на Сухопътните войски. Домакин бе Щабът на СВ, а основен организатор - Българският общонароден съюз "Бойна дружба" с председател полковник от резерва Явор Генов, доктор на военните науки.

Добри резултати в стрелбата с пистолет "Макаров" показа подполковник Йоана Флорея, аташе по отбраната на Румъния, а в стрелбата с автомат "Калашников" се изяви подполк. Марк Андерсън, военноморски аташе на САЩ у нас. Наградите на победителите бяха връчени от заместник-командира на Сухопътните войски бр. генерал Нейко Ненов. Подполк. Горан Милошевич, военен аташе на Сърбия, бе награден с грамота за заслуги в двустранното военно сътрудничество.
В състезанието наред с военните аташета участваха и членове на военнопатриотични съюзи, между които председателят на Съюза на ветераните от войните в България д-р Тодор Анастасов и председателят на клуб "Един завет" Борис Станимиров. Генерал-майор от резерва Петко Драгоев, председател на Асоциацията на випуските на НВУ "В. Левски" и един от първостроителите на полигон "Сливница", разказа за вложения труд на хилядите български офицери и войници при изграждането му през годините. Военният полигон "Сливница" започва да се изгражда през 1964-1965 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка