Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/GR.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Действия за обезопасяване на складовете край Ловнидол и за сигурността на гражданите

Pan.bg 13 ное 2011 | 10:07 views (2022) commentaries(0)
image" alt="img" /> Действия за обезопасяване на складовете край Ловнидол и за сигурността на гражданите

МО

Снимка - otbrana.com

Служителите на националната и на военната полиция, и органите на ГД „ПБЗН” са предприели всички необходими действия за обезопасяване на района около артилерийските складове и за гарантиране на сигурността на гражданите. Жертви и пострадали няма, не са нанесени материални щети.

Няма непосредствена опасност за хората и тяхното имущество в района на инцидента. Направените замервания на въздуха показват, че всички стойности са в рамките на допустимото.

В района на бившите артилерийски складове край село Ловнидол се е взривило едно от хранилищата. Детонациите продължават с по-малка интензивност. Боеприпасите, които се съхраняват в този склад, са около 3000 броя - 152 мм снаряди, чешко производство. Частната фирма, чиято собственост са складовете, е внесла боеприпасите от Чехия по външнотърговски договор. Фирмата, лицензирана по съответния ред, след проверка ги реализира извън страната. Складовете са закупени през 2008г., след което са ремонтирани. Помещенията отговарят на всички норми за безопасно съхранение на взривни вещества и боеприпаси.

Оперативен щаб, в който участват представители на МВР, МО и местната власт координира действията за обезопасяване на района и за гарантиране на сигурността на гражданите. На място са министърът на отбраната Аню Ангелов, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, гл. комисар Николай Николов, областният управител на Габрово Мариян Костадинов и кметът на Севлиево Иван Иванов. Разследването на причините, довели до инцидента, може да започне най-рано 24 часа след преустановяване на детонациите.

Няма непосредствена опасност за хората и тяхното имущество в района на инцидента. Направените замервания на въздуха показват, че всички стойности са в рамките на допустимото.

Около 2-3 дни в двукилометровата зона за сигурност около складовете няма да се допуска преминаването на гражданите и на моторни превозни средства. Към този момент не се налага евакуация на хората от близките населени места. През утрешния ден робот и безпилотни летателни средства ще извършват обследвания на складовете.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка