Министърът на отбраната очаква скоро български и украински военнослужещи да тренират заедно на полигон ``Ново село``

Pan.bg 19 ное 2009 | 11:42 views (2496) commentaries(0)
img На редовните Консултации на високо ниво НАТО-Украйна в Главната квартира на Алианса в Брюксел бе изразена подкрепа за провежданите реформи в областта на отбраната в процеса на интеграция на Украйна в НАТО, съобщи Пресцентърът на МО.
В своето изказване министърът на отбраната Николай Младенов обърна внимание на подобряване на прозрачността в сектора за сигурност и отбрана, както и на необходимостта от засилване на обществената подкрепа за реформите, които надхвърлят отбранителния сектор. Той предложи да се търси баланс между поставените цели и наличните ресурси и подчерта значението на Годишната национална програма на Украйна в този процес.
В изказването си министър Младенов акцентира още на военното сътрудничество в Югоизточна Европа, в което и двете страни участват. На двустранно равнище той предложи украински военнослужещи да се обучават в български военни висши учебни заведения и в центровете за езиково обучение в България, които работят по програми и по стандарти на НАТО.
„Надявам се, че скоро ще имаме възможност да осъществим и това, което обсъждахме в София – български и украински военнослужещи да тренират съвместно на полигон Ново село”, отбеляза министър Младенов.
http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/thumb_0110.jpg
Украинската делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Валерий Ивашченко, запозна министрите на отбраната на държавите-членки на НАТО с провеждания Стратегически преглед на отбраната, с трансформацията на въоръжените сили и на целия сектор за сигурност.

В състава на българската делегация бяха включени още посланикът на България в НАТО Тодор Чуров и директорът на дирекция “Политика за сигурност и отбрана” бригаден генерал Стефан Янев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка