Парите, за обещаните бонуси за военните, отиват при хеликоптерите

Pan.bg 09 ное 2011 | 20:09 views (2509) commentaries(5)
img БГНЕС

Днес, 9 Ноември 2011

Обещаните от министъра на отбраната Аню Ангелов бонуси за отличниците военни ще бъдат отменени. Стимулите бяха обещани от военния министър по – малко от два месеца преди изборите, а около седмица след тях са отменени.

На първи септември при откриването на учебната година във Военна академия "Г.С Раковски" по-малко от два месеца преди изборите военният министър Аню Ангелов изненадващо съобщи, че ръководството на армията обмисля да въведе система за стимулиране, която да поощрява постиженията на военните. Днес по-малко от две седмици след изборите те вече официално и отново изненадващо са отменени.

Заповедта на министъра на отбраната от няколко дни се коментира неофициално във военните среди. На много места се изтъква недоволството от отменените обещания на ръководството на армията. Те очакваха, че за т. нар. "допълнително материално стимулиране" ще получат в края на годината между 270 лева до една заплата.

Заповедта е публикувана официално днес. От нея става ясно, че отмяната е мотивирана с орязания бюджет на МО с 10 млн. лв. за следващата година. "След приемането от Министерския съвет на 31.10.2011г. на проекта на бюджет на Министерството на отбраната за 2012 г., се установи, че няма да бъдат осигурени допълнителни средства в размер на 82 млн. лева за изплащане на оставащи суми по договора за доставка на хеликоптерите "Пантер". С това бюджетът на Министерството на отбраната се намалява с общо 92 млн. лева", се посочва в заповедта.

Заради това е взето решение за пренасочване на икономиите от фонд "Работна заплата" за плащане на част от стойността на хеликоптерите през 2011 г.. С това според заповедта ще се осигури и "безпрепятственото изплащане на работните заплати на военнослужещи и цивилни служители през 2012 г.".

"Пренасочването на спестените средства за разплащания за догодина е тежко решение за всички, но по този начин се осигурява нормалното функциониране на Въоръжените сили през следващата година", се казва в заповедта.

Само до преди няколко дни на 3 ноември, т.е. 3 дни след извънредното заседание на МС, на което бе приет бюджетът обаче Ангелов отново бе категоричен, че военните, които имат заслуги и не са наказвани ще получат бонуси към заплатите си. Парите са от икономии във Фонд "Работна заплата" те бяха и за военнослужещите и за цивилни служители.

Единственото, което тогава той обвърза тогава с бюджета само една част от тези икономии ще бъде използвана за бонуси, друга ще бъде заделена за купуване на гориво и други средства, за да се компенсират намалението от 10 млн. лв. в бюджета за догодина.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  УУУУУУУУУУУУУУУУУ 09 ное 2011, 21:54
   
  0
   
  0

  Ако бяхме "бяла" държава нещастника - министър на отбраната щеше да си подаде немедлено оставката.Как ще издадеш заповед и след това ще се отметнеш .Ами утре кой вече ще му вярва.Да не се налага тоя да ги води на война.Ще има напреееееедд аааааааа не не назззааааааад,не бе левия фланг напред а може би десния беше.Пълен смешник.Къде са Господари на ефира да му връчат наградата за цялостно творчество

 2. #2
  Варшавски рейнджър 09 ное 2011, 22:28
   
  0
   
  0

  Каква война, кви 5лв бе баце..... ние сме омрели риби отвсякъде....

 3. #3
  ветеран 09 ное 2011, 23:12
   
  0
   
  0

  имаше един МЪЖ и това е бившия военен министър НИКОЛАЙ ЦОНЕВ,той оправи заплатите,той работи за социалните придобивки на военните,той вдигна рейтинга на армията,той каквото каза го направи,това е единствения ВОЕНЕН МИНИСТЪР направил нещо за армията

 4. #4
  az 10 ное 2011, 06:54
   
  0
   
  0

  Г-н министър, това никой не го беше постигал. С две заповеди казахте на над 50 000 човека да гласуват против ГЕРБ. БРАВО!!!

 5. #5
  Дългия 10 ное 2011, 17:47
   
  0
   
  0

  Вече го предложиха за "Златен скункс"!!! Дано Господарите обърнат внимание на номинацията!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка