Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/thumb_simeonov%7E0.jpeg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Ген. Симеонов с доклад „Ролята на НАТО в Северна Африка и Либия”

Pan.bg 09 ное 2011 | 07:25 views (2923) commentaries(0)
image" alt="img" /> Ген. Симеонов с доклад „Ролята на НАТО в Северна Африка и Либия”

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов изнесе вчера, 8 ноември, доклад на тема „Ролята на НАТО в Северна Африка и Либия” пред участниците в международната конференция „Новата Арабска революция - какво се случи, какво означава, какво следва?”, организирана от Атлантическия клуб в България.

В изложението си генерал Симеонов очерта поредицата инициативи и операции, които Алиансът води в района на Северна Африка и Близкия Изток – Средиземноморския диалог, операция „Актив Индевър” и Истанбулската инициатива. „Всичко това определено доказва, че Алиансът има голям интерес за поддържането на сигурността и стабилността в региона на Средиземно море и Близкия Изток, като за постигането на тази цел ще се използват всички мерки”, отбеляза генерал Симеонов.

В доклада си началникът на отбраната генерал Симеонов разгледа и причините, довели до избухването на „Арабската пролет”. По думите му събитията в страните от Северна Африка се характеризираха с един общ каскаден „ефект на доминото“ на нарастване на дестабилизацията.

Участниците в конференцията бяха запознати и с българското участие в операцията на НАТО в Либия „Обединен защитник”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка