Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова откри международна конференция

Pan.bg 08 ное 2011 | 12:37 views (2580) commentaries(0)
img МО

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова откри международна конференция на тема: „Новата Арабска революция: какво се случи, какво означава и какво следва”


Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова и президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси откриха днес, 8 ноември, международна конференция на тема: „Новата Арабска революция: какво се случи, какво означава и какво следва”.

„Едва ли има по-подходящ момент за цялостна оценка на трансформационните процеси в Близкия Изток и Северна Африка от настоящия, когато те са достигнали своя преломен момент и на дневен ред излизат сложните въпроси за бъдещето на региона“. С тези думи заместник- министър Цветкова откри конференцията, която се провежда в Централния военен клуб в София. „Когато анализираме събитията в региона, не бива да забравяме, че усилията на НАТО бяха координирани с усилията на други международни организации – ООН, ЕС, Африканския съюз и др. Това взаимодействие изигра своята ключова роля при разрешаване на кризата в Либия в много направления“, подчерта тя.
image
В приветствието си към участниците в конференцията заместник-министър Цветкова отбеляза приноса на Република България в операцията „Обединен защитник” на НАТО, в която участвахме с фрегатата „Дръзки” и пет щабни офицери във военновъздушното и военноморското командване на операцията.
„Сигурността не само на Либия, но и на държавите в региона, зависи пряко от консолидирането на техните общества, икономическата им стабилност, борбата с корупцията и бедността” – посочи в заключение заместник-министър Цветкова.
Конференцията е организирана от Атлантическия клуб в България, заедно с Българския евро-атлантически младежки клуб и Института за културна дипломация в Берлин и се провежда със съдействието на Министерството на отбраната и Министерството на външните работи на Република България. Целта на двудневната конференцията е да анализира събитията в Близкия Изток и Северна Африка по време на Арабската пролет и последствията от революцията там.
С доклади в конференцията ще участват началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на фрегата „Дръзки” капитан II ранг Панчо Панчев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка