Наблюдатели от държавите-участнички в ОССЕ са на четиридневно посещение у нас

Pan.bg 08 ное 2011 | 11:23 views (2481) commentaries(0)
img МО

Наблюдатели от държавите-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигат днес, 8 ноември, на четиридневно посещение у нас. Те ще посетят 3-та авиобаза „Граф Игнатиево” и 61-ва механизирана бригада - гр. Карлово. Посещение от този тип се провежда веднъж на пет години и е едно от най-значимите доказателствата за спазването от Република България на изискванията на Виенския документ по укрепването на доверието и сигурността в Европа.

Във връзка с посещението, по-късно днес, във Военна академия " Г.С. Раковски" ще бъдат изнесени брифинги от представители на Министерството на външните работи, Министерство на отбраната, Щаба на отбраната, Командването на Военновъздушните сили и на командира на авиобаза „Граф Игнатиево”.

Утре, 9 ноември, наблюдателите ще посетят авиобаза „Граф Игнатиево”, където ще имат възможност да се запознаят с ежедневната дейност в поделението, с основните типове самолети и да наблюдават провеждането на демонстрационен полет със Миг-29 и МиГ-21.

По време на посещението в 61-ва механизирана бригада - гр. Карлово наблюдателите ще се запознаят с условията на живот и работа в поделението, ще присъстват на показ и демонстрации с бойна техника и въоръжение, ще посетят полигон "Анево" и на полигон „Марино поле”.

Съгласно Виенския документ, посещенията в авиобаза „Граф Игнатиево” и 61-ва механизирана бригада - гр. Карлово ще завършат с оценяване от страна на наблюдателите.
Целта на посещението е да бъде потвърден авторитета на Република България в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и откритостта в процеса на укрепване на доверието и сигурността между държавите - участнички.


Ръководител на това отговорно за страната ни мероприятие е заместник-началникът на Щаба на отбраната генерал Йордан Йорданов, а помощник-ръководител - полковник Сергей Лалов, държавен експерт в дирекция „Стратегическо планиране”, която е отговорна и за цялостната организация на посещението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка