Служба „Военна полиция” вече има свое представително знаме

Pan.bg 04 ное 2011 | 11:46 views (4399) commentaries(0)
img МО

„Поздравявам ви с 20-годишния юбилей и с празника на Служба „Военна полиция” от името на правителството и лично от мое име. Искам да изразя своята благодарност за всеотдайната ви работа, изпълнена с чест и достойнство”, каза вчера, 3 ноември, министърът на отбраната Аню Ангелов при освещаването на представителното знаме на служба „Военна полиция”. „ Вие ще бъдете основен двигател, моторът на военнополицейските формирования в Българската армия от новата 2012-та година. Носете знамето на службата с чест, чисто и неопетнено”, каза министър Ангелов.

image

По повод празника министър Ангелов посочи, че военните полицаи работят много професионално и с високи темпове. Като пример за думите си той припомни бързото разкриване на извършителите на кражбата на боеприпаси, предназначени за утилизация, в Челопечене. Министърът на отбраната отбеляза, че военните полицаи са действали в отлично взаимодействие с националната полиция и с всички служби, които са подпомогнали тяхната дейност.

Министър Аню Ангелов посочи, че предстои много работа по създаването на военнополицейски формирования през следващата година в армията. Служба „Военна полиция” ще ги ръководи методически и ще предава своя опит.

Според ритуала по тържествено връчване на представително знаме, на него се приковат последните три габъра към пиката. Първият се приковава от знаменосеца в основата на знамето, вторият - в средата от директора на службата и третият в горната част на знамето – от министъра на отбраната. На последния габър има изобразен лъв, а приковаването се извършва с чук, металната част на който има оловна пластина. Министър Ангелов предаде знамето на полковник Данчо Дяков, директор на Служба „Военна полиция”. След това то бе осветено от свещеник според православния ритуал.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка