Днес перспективният изтребител ПАК ФА извърши 100-я полет

Pan.bg 03 ное 2011 | 18:26 views (2501) commentaries(0)
img http://www.aviaport.ru
Днес в хода на летателните изпитания перспективният изтребител пето поколение Т-50 (ПАК ФА) извърши 100-я си полет. На този етап в изпитанията участват два прототипа.
Първият полет на ПАК ФА е на 29 януари 2010 г. от летището в Комсомолск-на-Амур. В началото на март 2011 във въздуха е и вторият прототип. Успоредно се водят наземни и летателни изпитания. За първи път изтребителят е показан пред широка публика по време на Международния авиокосмически салон МАКС-2011.

Програмата ПАК ФА предвижда създаването, серийно производство и приемане на въоръжение във ВВС на Русия на изтребител пето поколение.
В сравнение с изтребителите от предните поколения ПАК ФА притежава редица уникални особености, съчетавайки в себе си функциите на ударен самолет и изтребител. Т-50 е оборудван с принципно нов комплекс авионика, интегрираща функциите на «електронен пилот» и перспективна РЛС с фазирана антенна решетка. Тези нови елемeнти значително намаляват натоварването на летеца и позволяват той да се концентрира върху изпълнение на тактическите задачи. Бордовото оборудване позволява обмен на даnни в реално време както с наземните пунктове за управление, така и между изтребителите в групата. Използването на композитни материали и най-нови технологии, аеродинамичната схема и редица решения за намаляване забележимостта на топлинното излъчване на двигателите осигуряват неимоверно ниско ниво на радиолокационна, оптическа и инфрачервена забележимост. Всичко това позволява да се повиши бойната ефективност при действия по замни и въздушни цели, по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологически условия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка