Нови щатове във Военна полиция от 2012 г.

Pan.bg 03 ное 2011 | 08:55 views (5336) commentaries(0)
img Нови щатове във Военна полиция от 2012 г.

Андрей Рангелов, в-к "Българска армия"

В началото на 2012 г. ще имаме нови щатни длъжностни разписания. Това каза директорът на Служба “Военна полиция” полковник Данчо Дяков пред журналисти. В събота службата навършва 20 години от възстановяването си през 1991 г.

Полковник Дяков, заедно със заместник-директорите на службата – полковник Стоил Чипилски и полковник Борислав Сертов, представи пред репортерите историята на Военна полиция и нейните съвременни дейности. По думите му, с новите щатове структурата на службата ще следва нормативната база. От юни 2011 г. Военна полиция има вече закон, а скоро след това беше приет и правилник за прилагането му.

В отговор на въпрос на в. “Българска армия”, полковник Дяков заяви, че през следващата година службата ще отдели от бюджета си необходимите средства за обучения, семинари и повишаване на квалификацията на военните полицаи. Светът се променя много бързо, предизвикателствата – също и ние трябва да бъдем наясно с тенденциите в сферата на сигурността и отбраната, посочи той.

Важно е за нас да има такива средства, защото от 1 юли сме с намален с 15 на сто щатен състав, посочи директорът. И допълни, че служителите, които са останали и са поели задълженията на съкратените си колеги, имат нужда от обучение. Полковник Дяков уточни, че през 2012 г. не се предвиждат съкращения във Военна полиция.

Стремим се към това колегите да чувстват сигурност и увереност, а също така обществото да вижда в тях хора на закона, които могат да им помогнат, каза полковник Дяков. Полковник Чипилски допълни, че се използва всяка възможност да се разговаря с армейските командири на формирования и един от въпросите към тях е дали имат претенции към военните полицаи по места.

Винаги сме се опитвали да обясняваме на нашите служители, че трябва да бъдат за пример, каза полковник Сертов. Полагаме много усилия и в момента, примерно, да си ушием новите униформи, защото осъзнаваме, че не можем да бъдем хората, които контролираме опрятността, външния вид на военнослужещите, ако ние не сме изрядни, изтъкна той. Визията ни пред армейското общество трябва да е модел на подражание, обобщи полковник Дяков.

Във връзка с кражбата на боеприпаси в Челопечене, директорът на службата изтъкна, че Военна полиция е имала основна роля в разкриването на престъплението в много тясно взаимодействие с ръководството и служителите от 5-о районно управление към Столична дирекция на полицията. Извършена беше огромна аналитична дейност, заяви той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка