Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/GLAS.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

В Българската армия бе създадена организация за упражняване на правото на глас от военнослужещите

Pan.bg 31 окт 2011 | 08:35 views (2606) commentaries(0)
image" alt="img" /> В Българската армия бе създадена организация за упражняване на правото на глас от военнослужещите

В Българската армия бе създадена необходимата организация военнослужещите, които изпълняват своите професионални задължения, да упражнят правото си на глас в деня на балотажа за избор на президент и вицепрезидент и на местна власт в страната. Във военните формирования командирите (началниците) със своя заповед осигуриха на военнослужещите условия за участие в изборите без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения.

Правото си на глас във втория тур за избор на президент и вицепрезидент имаха възможност да упражнят и близо 800 военнослужещи от Българската армия, които изпълняват задачи в мисии и операции зад граница.

В Афганистан изборният ден започна в 06.10 ч. местно времe (03.40 ч. българско време). В избирателните секции в Кабул и в Кандахар имаха възможност да гласуват над 600 военнослужещи, които участват в операцията на НАТО в състава на ИСАФ.

Близо 100 са военнослужещите, които участват в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина и имаха възможност да гласуват в избирателната секция в посолството на България в Сараево. Десетте военнослужещи, участващи в операцията на НАТО в Косово, имаха възможност да гласуват в избирателната секция в посолството в Прищина, а 12-те български военни наблюдатели, които участват в мисията на ЕС в Грузия - в секцията в българското посолство в Тбилиси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка