ВТК с ново студио

Pan.bg 30 окт 2011 | 08:22 views (2621) commentaries(0)
image" alt="img" /> ВТК с ново студио

в-к "Българска армия", Лъчезар Лозанов

Нова придобивка – студио с модерно дизайнерско решение, дава възможност на ВТК за по-добро качество и разнообразие на визуалното изображение и технически възможности.

Пространството на досегашното студио бе основно ремонтирано и реконструирано. Подменена е подовата настилка, преживяла няколко наводнения. Преди подът беше изгнил - водата се е качвала чак до върха на стръмната и опасна за гостите стълба, която също е подменена. На мястото, в което се беше настанил мухъла, сега е изчистено и боядисано.

Едни от най-важните и функционални промени са в осветлението. То вече е управляемо чрез компютър, което дава широки възможности за разнообразни светлинни решения, обясни инж. Георги Русинов. Всяко осветително тяло вече може да бъде наблюдавано и да се регулира силата му от разстояние.

Мебелировката и декорът са изцяло нови и възможността да бъдат прегрупирани на модулен принцип дава възможност за различно оформление, според нуждите на конкретното предаване и творческите задачи на екипа.

Студиото е вече по-универсално и по-функционално, защото декорът позволява да се оформят разнообразни сетове (работните площадки) - за новини, за публицистика – модулите позволяват бърза преработка на пространството. Още през ноември предстои да тръгнат авторски предавания, които ще се излъчват в гледаемо от публиката време.

При посещението си при откриването на новото студио министърът на отбраната Аню Ангелов отбеляза, че при новите условия пред телевизионните екипи се откриват възможности да се правят много добри новинарски емисии, да вземат интервюта от личности, които имат отношение към сигурността и отбраната.

“Надявам се че тук ще кипи и ври информационен живот, който ще става достояние на българските зрители. И ние като МО и цялата Агенция трябва да впрегнем повече усилия да разнообразим програмата на ВТК”. Според министър Ангелов тя има възможност да стане дори по-добра от някои материално доста солидно осигурени телевизионни канали.

Важно за мотивацията на военнослужещите в Българската армия и военнослужещите в мисии е те да могат да получават навременна и изпреварваща информация по ВТК. Ще бъдат положени усилия да се осигури и подвижна телевизионна станция.

“Ще се постараем в бюджета за следващата година да осигурим средства за всичко, което е необходимо на ВТК и на Информационния център. Искам да пожелая на всички които ще работят тук в това студио, в прилежащите апаратни, да бъдат живи и здрави и да работят все така всеотдайно. Без инициативата и огромното желание на екипа, промяната на това студио нямаше да съществува.

Благодарен съм на всички които са работили и положиха толкова усилия с относително малко средства - една трета от сумата, която се харчи от други телевизии за подобен ремонт – да се осигурят съвременни условия на работа”, каза министърът.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка