Завърнаха се военнослужещи, успешно участвали в операцията на НАТО в Афганистан

Pan.bg 29 окт 2011 | 21:00 views (2196) commentaries(0)
img Завърнаха се военнослужещи, успешно участвали в операцията на НАТО в Афганистан

На летище „Пловдив” в 10.55 ч. днес, 29 октомври, кацнаха с полет от Афганистан 165 военнослужещи от българския военен контингент, участващ в операцията на НАТО в състава на ИСАФ. В страната се завърнаха бойците от десета охранителна рота, които в продължение на шест месеца изпълняваха задачи по охраната на вътрешния периметър на летище „Кандахар”, оперативните групи за обучение и връзка, екипът от старши съветници и медицински екипи.

Командир на българския военен контингент в Кандахар е подполковник Емил Симеонов от военно формирование 22 180 – Казанлък, а командир на 10-та охранителна рота - капитан Руслан Колев. По време на мисията военнослужещите изпълниха успешно поставените им задачи. Бойците от ротата извършиха над 2 100 патрула за осигуряване сигурността на летище „Кандахар”, проверени са над 12 500 автомобила и над 60 000 пешеходци. Българските медици от контингента по време на мисията си в Афганистан са осъществили над 500 различни по вид и обем операции, извършили са и многобройни прегледи и евакуации, основно на местното население. Военнослужещите от четирите оперативни групи са провели пълния обем от планираните занятия за подготовка на формирования от Афганистанската национална армия.

Днес военнослужещите от българския военен контингент, които се завърнаха от Афганистан, ще преминат медицински прегледи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка