Конференция „Превенция, готовност и ликвидиране на последствията от тероризъм" във ВА "Г. С. Раковски”

Pan.bg 28 окт 2011 | 08:15 views (2358) commentaries(0)
img Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова откри вчера, 27 октомври, във Военна академия „Г. С. Раковски” национална конференция по програмата на ЕК „Превенция, готовност и ликвидиране на последствията от тероризъм и други заплахи за сигурността“. Основна тема на конференцията е представянето на проекта „Разработване на необходими инструменти за координиране на вътрешно-секторните дейности за защита на критична инфраструктура в ситуация на многостранна терористична заплаха. Повишаване способността за защита на ключови обекти от критичната инфраструктура в България”.

„Надявам се, че методите и плановете, които ще разработите, както и електронната система за ръководство при антитерористичната защита, ще спомогнат за усъвършенстване на управлението на процеса на взимане на решения при терористична заплаха”, каза в приветствието си към участниците заместник-министър Цветкова. Тя изрази удовлетворение, че във Военна академия „Г. С. Раковски”, с усилията на БАН и на представители на държавните институции и неправителствения сектор, започва работата именно по този проект - за управление на антитерористичната защита на европейската критична инфраструктура.

Водеща организация по проекта е Институтът по металознание, съоръжения и технологии "Aкад. А. Балевски" с Център по хидроаеродинамика - Българска академия на науките. Партньори са Военна академия „Г. С. Раковски”, главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”; Академия на МВР и Русенски университет "Ангел Кънчев". По време на конференцията бяха представени задачите на проекта - увеличаване на възможностите на ключови за икономиката и развитието на страната енергийни и транспортни инфраструктурни обекти за противодействие на терористични заплахи и усъвършенстване на управлението в процеса на взимане на решение при многостранна терористична заплаха.

Във форума участват експерти от Института по металознание, съоръжения и технологии „Акад. А. Балевски” с Център по хидро- и аеродинамика – БАН, от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, Академията на МВР, В.А. „Г. С. Раковски”, Русенски Университет „Ангел Кънчев”, от Министерството на отбраната и от други ведомства.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка