Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/NATO%7E0.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Приключи учението по управление на кризи CMX 11

Pan.bg 26 окт 2011 | 23:46 views (1668) commentaries(0)
image" alt="img" /> Приключи учението по управление на кризи CMX 11

Приключи годишното политико-военно учение на НАТО по управление на кризи (CMX 11), което в Министерството на отбраната в София се проведе под ръководството на постоянния секретар на отбраната д-р Николай Милков.

Сценарият на учението съдържаше аспекти, свързани с новите заплахи за сигурността, очертани в Стратегическата концепция на НАТО от Лисабон. За изпълнение на целите и задачите на СМХ - 11 бяха използвани компютърни симулации без реално развръщане на военни сили и средства. Целта на учението бе да се отработят на стратегическо ниво процедурите на Алианса по управление на кризи при активиране на чл. 5 от Вашингтонския договор.

В учението взеха участие цивилни и военни експерти от Министерството на отбраната, Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи. Във всяко от ведомствата бе сформиран координационен център, откъдето експертите в своята компетенция участваха в процеса на обобщаване и анализиране на получената информация при формиране на националната позиция и координиране участието на страната ни в СМХ 11.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка