Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/VMA1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

ВМА с награда за най-успешно развиваща се болница у нас

Pan.bg 21 окт 2011 | 15:31 views (1989) commentaries(0)
image" alt="img" /> ВМА с награда за най-успешно развиваща се болница у нас

Отличие за най-успешно развиващата се болница у нас получи Военномедицинска академия (ВМА)от Българския лекарски съюз (БЛС) по повод Деня на Св.Иван Рилски – Чудотворец, честван и като Ден на българския лекар. Наградата „За медицина, наука и най-успешно развиваща се болница” бе връчена на началника на ВМА генерал-майор проф. Стоян Тонев по време на тържествената церемония в Театър „Българска армия”.

Военна болница е не само отворена за всички нуждаещи се пациенти, тя е болница, която не отказва да приеме всеки тежък случай. За последната година в нейните интензивни клиники са приведени над 1800 болни от цялата страна. Организацията на нейните медици е на световно ниво и те са подготвени за акции и евакуации по въздух, суша и вода, се казва в официалното обръщение на БЛС.

Генерал-майор Стоян Тонев благодари за високото отличие, като подчерта, че то е отличие не само за военните лекари и медицински сестри, но и за всички колеги от цялата страна. „Сътрудничеството на ВМА с останалите болници и цялата здравна система е на такова ниво, че в крайна сметка наградата е обща”, допълни той. „Бих искал да призова трите основни стълба на здравеопазването - Министерството на здравеопазването, НЗОК и БЛС, за една по-голяма кооперация и сътрудничество, защото когато някоя от тези три колони на храма на здравето, поиска да бъде по-висока от другите две, то тогава се накланя целия храм”.

Отличието за най-успешно развиваща се болница на съсловната организация е поредната награда за ВМА, която през 2008 г. бе определена като „Лидер на престижа и качеството” за всички болници от страните-членки на НАТО. Една година по-късно Институтът за Медицински одит и контрол на ресурсите (MARC), който е част от Европейската асоциация за качество в здравеопазването (ESOH), връчи на ВМА престижната си награда за най-добро качество на медицинските услуги и стабилни финансови резултати на обществена болница у нас. За трета поредна година ВМА е на първо място и в рейтинговата класация за граждански одит и удовлетвореност на пациентите на Българската асоциация за закрила на пациентите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка