Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/GOV1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Правителството възложи военновременни задачи по отбраната на страната

Pan.bg 21 окт 2011 | 15:21 views (2524) commentaries(0)
image" alt="img" /> Правителството възложи военновременни задачи по отбраната на страната

До края на месеца бюджетните организации трябва да изпратят военновременните си потребности в Министерството на отбраната.

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

Със свое постановление Министерският съвет възлага военновременни задачи по отбраната на страната на държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и на юридическите лица – бюджетни организации. Определена е и продължителността на военновременния период. Утвърден е и списък на основните отбранителни способности на страната (граждански компонент).
Държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и юридическите лица – бюджетни организации, във военно време продължават да изпълняват мирновременните си функции и задачи, като с приоритет изпълняват военновременните, регламентира постановлението. А държавните органи, на които не са възложени специфични военновременни задачи, разработват военновременните си планове въз основа на мирновременните си функции и общите военновременни задачи.
С постановлението се правят промени в Наредбата за планиране на граждански ресурси за отбрана. Кабинетът поставя задачата държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и юридическите лица – бюджетни организации, да определят военновременните си потребности и да ги изпратят в Министерството на отбраната в срок до 31 октомври 2011 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка