Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

МО с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация

Pan.bg 29 сеп 2011 | 10:13 views (2255) commentaries(0)
image" alt="img" /> МО с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация

Министерството на отбраната бе отличено на 28 септември с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация по случай Международния ден на правото да знам от Програма Достъп до информация. Тя бе присъдена на военното ведомство в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” за дейността на Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово”.

Почетната грамота бе връчена на заместник-министъра на отбраната Валентин Радев от изпълнителния директор на Програма Достъп до информация Гергана Жулева.

„Нашата задача беше да направим полигон „Змейово” едно от най-откритите поделения в страната и да докажем на гражданите на Стара Загора, че полигонът не замърсява въздуха”, каза заместник-министър Радев. Той благодари на старозагорци за номинацията за тази награда, на екоцентъра в града и на Българската академия на науките за оказаното съдействие за Космическия мониторинг на чистотата на въздуха.

В началото на февруари 2010 г. на интернет-страницата на Министерството на отбраната бе открита рубриката „Полигон Змейово”, в която ежедневно се публикува актуална информация за дейността на полигона.

Създаването й бе една от мерките, набелязани по време на срещите на министъра на отбраната Аню Ангелов и на заместник - министъра на отбраната Валентин Радев с представители на местната власт и обществеността в Стара Загора.

На полигона бяха поставени и пет камери за директно наблюдение, които излъчват в реално време извършваните изпитвания. В сайта могат да се наблюдават показанията на Автоматичната измервателна станция за контрол на атмосферния въздух, на станциите на РИОСВ и космически мониторинг, който Министерството на отбраната осъществява съвместно с Института за космически изследвания на Българската академия на науките.

В ЦАТИП „Змейово” беше назначен експерт „връзки с обществеността”, излъчен от неправителствени организации от региона, които развиват дейност в областта на екологията. Бе предоставена възможност на представители на различни граждански организации, сдружения и медии да извършват наблюдения на дейностите на полигона.

Целта на предприетите мерки е да се постигне по-добра информираност на гражданите на Старозагорския регион за дейностите на полигона.

Деветата церемония за връчване на награди по случай Международния ден на правото да знам се проведе в Пресклуба на БТА.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка