Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/KRI1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

По осем критерия ще работят комисиите за кариерно развитие в МО

Pan.bg 28 сеп 2011 | 15:00 views (2404) commentaries(0)
image" alt="img" /> По осем критерия ще работят комисиите за кариерно развитие в МО

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

Текст и снимка - Otbrana.com

Как ще се структурират и как ще работят комисиите за кариерно развитие на военнослужещите в МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия? Отговор на този въпрос дава публикувана в последния брой на Държавен вестник инструкция, подписана от министъра на отбраната Аню Ангелов. Там са посочени осем критерия за оценяване и класиране на военнослужещите, които са подредени така: констатациите в атестационния формуляр; образование; квалификация; брой на ротации – само за старшите офицери; заемани длъжности; участие в мисии и операции; заемани длъжности в щабове и/или органи на международни организации и/или във връзка с участието на Република България в международни договори и инициативи и степен на владеене на чужди езици.
Комисиите
са за кариерно развите на военнослужещи със старши и младши офицерски звания. Те се назначават за календарната година със заповед на министъра на отбраната или на съответния командир (началник), или на ръководителя на съответната структура. Комисиите ще работят по регистъра за вакантни длъжности на офицерите и офицерските кандидати, при изтичане на максималния срок за престояване в звание или длъжност и по допълнителния регистър.
Вече стана ясно, че до 30 септември трябва да е готов и огласен допълнителен Регистър за вакантни длъжности за офицери и офицерски кандидати.
Според заповедта на министъра на отбраната Аню Ангелов до 3 октомври командирите (началниците) на военни формирования и ръководителите на структури трябва да запознаят военнослужещите с документа. Срокът за подаване на рапортите е до 10 октомври. Това право имат и и военнослужещите, взети в разпореждане по щатове № А-916 и № А-918 на министъра на отбраната, както и военнослужещи командировани за участие в мисии и операции.
Военнослужещите могат да кандидатстват за длъжности в обхвата на притежаваното от тях военно звание или за длъжности изискващи военно звание с една степен по-високо от притежаваното, ако отговарят на съответните изисквания в Правилника за прилагане на Закона за отбраната и Въоръжените сили.
Със същата заповед министърът на отбраната забранява разместване на офицери и офицерски кандидати до 1 декември т.г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка