Съветът по отбрана одобри проект на закон за резерва

Pan.bg 21 сеп 2011 | 23:27 views (1809) commentaries(0)
img 21.09.2011 г.

Otbrana.com

Източник: Пресцентър на МО

Окончателен проект на Закон за резерва беше одобрен днес на заседанието на Съвета по отбрана под председателството на министър Аню Ангелов. Членовете на съвещателния орган към министъра на отбраната обсъдиха промените в проекта, които отразяват постъпилите предложения от войските и други ведомства.

Според промените Законът ще включва в своя обхват само резерва на въоръжените сили в мирно и военно време. Уреждат се обществените отношения, свързани с ръководството, състава, подготовката, използването, отчета и службата в резерва на въоръжените сили на доброволен принцип в мирно и на задължителен във военно време. В изпълнение на Конституцията на Република България е уреден и въпросът с подготовката на гражданите за придобиване на знания и умения за действия, свързани с лична сигурност, действия при екстремни ситуации, защита на населението и отбрана на страната. За гражданите в средните училища тази подготовка е задължителна, а във висшите учебни заведения - доброволна.

На заседанието членовете на Съвета по отбрана обсъдиха още въпроси, свързани с осигуряване на транспорт, хранене, поддръжка на инфраструктурата и окомплектоването на формирования от Въоръжените сили.

На тяхното внимание беше представен също така Доклад за резултатите от изпълнението на Плана за развитието на въоръжените сили през първото полугодие на 2011 г.

Членовете на Съвета разгледаха и концепция за развитие на спортно-състезателната дейност в Българската армия и структурите, подчинени на министъра на отбраната, която да подпомогне дейността на военните спортни клубове и представителните отбори на Въоръжените сили.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка