Кой изтребител ще смени МиГ-29 в руските ВВС?

Pan.bg 20 сеп 2011 | 17:28 views (2907) commentaries(2)
img www.aex.ru
Независимо от увеличаващият се брой на закупени съвременни самолети за руските ВВС, те може скоро да се окажат в крайно неприятна ситуация. Лекият изтребител МиГ-29, един от двата основни руски изтребители (заедно със Су-27) вече е остарял морално и физически , а в близко бъдеще не е планирано кой самолет ще го замени, пише вестник "Известия". Така Русия няма какво да противопостави на американския изтребител пето поколение F-35, който независимо от всички проблеми, ще бъде пуснат в производство в минимум два варианта - F-35A за ВВС и палубен F-35C за ВМС. САЩ и съюзниците им ще закупят общо над 2000 изтребителя.
Единственият перспективен самолет, който би могъл в близко време да замени МиГ-29 е създаденият на негова база МиГ-35. Но неговото бъдеще също е поставено под въпрос, особено след отпадането му от конкурса на индийските ВВС за нов среден многофункционален изтребител.
"ВВС все още не са се отказали от МиГ-35, но шансовете му не са големи. При тези цени е по-добре да се купят допълнително Су-30 или Су-35. По-реален вариант е капитален ремонт и модернизация на сега намиращите се на въоръжение изтребители МиГ-29”, информира вестника източник от ВВС.
МиГ-35 е изтребител четвърто поколение и практически всички възможности за усъвършенстване са изчерпани. А максималното му тегло (около 30 тона) и цената (над милиард рубли) плътно се доближават до показателите за тежки изтребители.

Сегашните планове за обновяване авиационния парк на руската тактическа авиация са свързани основно със закупуване на тежки изтребители от марката „Су” - Су-27СМ3, Су-30СМ, Су-35С. В перспектива основен изтребител на ВВС на Русия трябва да стане самолетът пето поколение Т-50 (ПАК ФА), но той също се отнася към класа на тежките изтребители.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Бъдещето 20 сеп 2011, 17:44
   
  0
   
  0

  Кой изтребител ще смени МиГ-29 в руските ВВС? F 22 Raptor!

 2. #2
  Kiro Kirov Kirestiya 21 сеп 2011, 17:06
   
  0
   
  0

  А тук във форума, всички искат Миг-29 ОВТ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка