Съвместната подготовка „Platinum Lion -2024“ постигна целите си

Pan.bg 22 юни 2024 | 07:43 views (389) commentaries(0)
img Pan.bg

Целите на съвместната подготовка „Platinum Lion - 2024“, която се проведе от 18 до 21 юни на учебен полигон „Ново село“ с участието на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, формирования от армията на САЩ, както и от състава на многонационалната бойна група на НАТО в България, бяха постигнати.

Участниците изпълниха успешно поставените им задачи. Те подобриха способностите, натренираността, координацията и повишиха оперативната съвместимост помежду си като заслужено получиха висока оценка за действията по време на подготовката.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Platinum Lion - 2024“ предостави възможност на участниците да обменят опит и да усъвършенстват уменията си в реална среда, близка до бойни условия в пресечен терен.

На церемонията за тържественото закриване на съвместната подготовка днес, 21 юни, командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Мирослав Костадинов изрази своята благодарност към участниците и подчерта значимостта от провеждането на такъв вид учения за укрепване на сътрудничеството между коалиционните партньори и за поддържането на регионалната сигурност.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Съвместната подготовка „Platinum Lion -2024“ постигна целите си

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка