Rheinmetall обяви разширяването на стратегическото сътрудничество с Украйна

Pan.bg 13 юни 2024 | 10:01 views (270) commentaries(0)
img
пан.бг


Rheinmetall обяви разширяването на стратегическото сътрудничество с Украйна
Ирина Балачук — четвъртък, 13 юни 2024 г., 02:03 ч.

Генерален директор на Rheinmetall AG Армин Папергер и Александър Камишин, министър на стратегическите индустрии. Снимка от rheinmetall.com

Германският машиностроителен и въоръжение концерн "Rheinmetall AG" съобщи, че е подписал меморандум с Украйна за разширяване на стратегическото сътрудничество, който има за цел да определи и развие по-нататъшни насоки за по-тясно сътрудничество.

Източник: съобщение на сайта "Rheinmetall AG"

Пряката реч на изпълнителния директор на Rheinmetall AG Армин Папергер: „С това споразумение ние потвърждаваме намерението си да продължим сътрудничеството през следващите години и да създадем подходяща база. По-специално, ние вече преговаряме за създаването на съвместно предприятие за производство на артилерия боеприпаси в Украйна, ние също искаме да предадем първите бойни машини на пехотата Lynx, които ще започнат производството на тези системи в Украйна тази година и в близко бъдеще.

Подробности: Министърът на стратегическите индустрии Александър Камишин, който подписа меморандума от името на Украйна, отбеляза, че „украинската отбранителна индустрия е в упадък от десетилетия, но днес тя се съживява и има значителен принос за възстановяването на икономиката на Украйна – в т.ч. благодарение на такива партньори като Rheinmetall".

Пряката реч на Камишин: „Много сме благодарни за вашата подкрепа и доверие в украинската отбранителна индустрия и нашите оръжейници. И, разбира се, ще споделим научените уроци с нашите партньори. Един ден Украйна ще се присъедини към ЕС и НАТО – и и двете организации ще имат силен партньор с мощна защита, индустрия, която не се конкурира, а допълва заедно арсенала на свободния свят."

Съобщава се, че в допълнение към възможните директни доставки на Rheinmetall, (ре)индустриализацията на националното производствено ноу-хау също има за цел да допринесе значително за устойчивия отбранителен капацитет на Украйна в рамките на сътрудничеството.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

От концерна отбелязват, че рамковото споразумение за доставка на няколкостотин бойни машини Lynx в Украйна, което все още предстои да бъде сключено, ще включва също обучение, поддръжка и ремонтни услуги.

Rheinmetall припомни, че през февруари 2024 г. и двамата партньори вече са обявили намерението си да произвеждат шестцифрени количества 155 mm снаряди, включително съответните метални заряди. Отбелязва се, че Rheinmetall ще има 51% от акциите в съвместното предприятие, а украинският партньор - 49%.

Праистория:

На 11 юни беше съобщено, че в Украйна е започнал работа първият съвместен цех на предприятието "Украинска отбранителна индустрия" и Rheinmetall, където ще се ремонтират и произвеждат бронирани машини.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка