САЩ наложиха санкции на повече от 100 руски "отбранителни" компании

Pan.bg 12 юни 2024 | 20:36 views (267) commentaries(0)
img пан.бг

САЩ наложиха санкции на повече от 100 руски "отбранителни" компании
Новини — сряда, 12 юни 2024 г., 19:02 ч. — Олег Павлюк
Дял:

На 12 юни Министерството на финансите на САЩ добави към списъка със санкции повече от 100 руски компании, участващи във военно-промишления комплекс на Русия.

Това пише "Европейска истина" в съобщение на ведомството.

Министерството на финансите на САЩ заявява, че „Русия се е превърнала във военна икономика, в която компании от целия спектър на руската индустрия допринасят за военните усилия на Русия“.

Юридическите лица, изброени в последния указ на ведомството, „работят или са работили в отбраната и свързаните с нея сектори на икономиката на Руската федерация, производството, технологиите, транспорта и финансовите услуги“, се казва в него.

По-специално, става дума за руски производители на военна техника - от дронове до кораби - и техните компоненти, компоненти на експлозиви, боеприпаси, електроника, както и заводи за ремонт на военна техника.

Банка Точка, основана през 2023 г. за предоставяне на финансови услуги на "субект, който предоставя боеприпаси на руски военни", и руската компания "Екодор", която транспортира руски военни товари, се споменават отделно в постановлението на Министерството на финансите на САЩ.

Припомняме, че Министерството на финансите на САЩ също обяви разширяването на механизма на вторични санкции срещу Русия и санкции срещу повече от 90 чуждестранни компании и лица, които помагат на Москва да избегне санкциите.

Освен това Съединените щати обявиха санкции срещу Московската фондова борса, където се търгуват акции на компании в Русия, и Националния клирингов център, който действа като посредник при валутната търговия.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка