На германската армия й липсват 75 000 войници, за да изпълни плановете на НАТО

Pan.bg 08 юни 2024 | 07:32 views (258) commentaries(0)
img
пан.бг


Медии: На германската армия й липсват 75 000 войници, за да изпълни плановете на НАТО
Олег Павлюк, Александър Шумилин — петък, 7 юни 2024 г., 17:07 ч.

Снимка: Getty Images

Нуждите на Бундесвера от персонал, според оценката на Министерството на отбраната на Германия, са по-големи, отколкото се смяташе досега, с оглед на отбранителните планове на Северноатлантическия алианс, одобрени през 2023 г.

Източник: в. "Шпигел" с позоваване на поверителни документи на Министерството на отбраната на ФРГ, пише "Европейска истина"

Подробности: Както пише изданието, на срещата на върха на Алианса във Вилнюс миналата година бяха договорени нови отбранителни планове, въз основа на които военните изчислиха специфични изисквания към страните от НАТО.

Според доклад на германските въоръжени сили, цитиран от Spiegel, искането на НАТО „за допълнителни войски от корпуси и дивизии, както и бригади, включително поддържащи сили“ означава допълнителна нужда от 75 000 войници за Бундесвера.

В друг вътрешен доклад на Министерството на отбраната на Германия се посочва, че плановете на Алианса ще изискват увеличаване на числеността на германския личен състав от предишните 203 000 до "повече от 272 000 военни".

Следващата седмица шефът на германското министерство на отбраната Борис Писториус иска да представи своите предложения за реформа на военната служба, която ще позволи да се привлекат повече новобранци в Бундесвера.

Според Spiegel плановете му включват изпращане на въпросник до всички 18-годишни германски граждани, които ще трябва да предоставят информация за физическата си подготовка и интереси, както и дали могат да си представят бъдеще в Бундесвера.

Въпросникът ще бъде задължителен за пълнолетните немски мъже, а тези, които не го попълнят, ще бъдат глобени, пише изданието. Измежду тези, които се интересуват от служба в Бундесвера, те планират да избират до 10 000 наборници всяка година.

Статията на Spiegel се появи на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година числеността им намаля до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка