МО, Русия: Унищожен е център за управление на безпилотни самолети на ВСУ

Pan.bg 27 май 2024 | 07:45 views (558) commentaries(0)
img пан.бг
Министерството на отбраната на Русия съобщи за унищожаването от екипаж на гаубицата "Акация" на центъра за управление на безпилотни самолети на въоръжените сили на Украйна
© Министерство на отбраната на Русия
От ведомството уточниха, че военнослужещите са поразили с огън и украинска минохвъргачка, маскирана в храстите.

Екипажът на 152-мм самоходна гаубица 2С3М "Акация" от група войски "Център" унищожи пункта за управление на безпилотни летателни апарати на украинските въоръжени сили в посока Авдиевка. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.


„След като получи координатите на целта от разузнавателните подразделения, които водят непрекъснато наблюдение от въздуха с помощта на БПЛА, екипажът бързо насочи оръдието към целта, като изстреля серия от 152-мм осколочно-фугасни снаряди от затворена огнева позиция. артилерийски екип напълно унищожи землянката на националистите, маскирана в горския пояс, в която имаше оператори на разузнавателни и атакуващи безпилотни летателни апарати“, съобщиха от ведомството.

Те добавиха, че военнослужещите са улучили с огън и минохвъргачка на украинските въоръжени сили, скрита в храстите.

Министерството на отбраната на Русия отбеляза, че координираните и ефективни действия на артилеристите от групата войски „Център“ предотвратяват прехвърлянето на украински военни резерви и подпомагат настъплението на щурмови групи от мотострелкови части.

„Наскоро минохвъргачката беше унищожена буквално от втория снаряд. Ние също поразихме вражеската пехота, много бързо Тук врагът търпи тежки загуби. Нашата щурмова артилерия се радва", каза командирът на оръдието с позивна Първи във видео, разпространено от руското министерство на отбраната.


източник

тасс

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0