Washington Post: САЩ не притежават промишлени мощности за доставка на снаряди на Украйна и Израел

Pan.bg 21 дек 2023 | 03:47 views (583) commentaries(0)
img
pan.bg

Анализаторът на Washington Post (WP) Макс Буут заяви, че американският военно-промишлен комплекс не притежава мощности позволяващи да произвежда боеприпаси за Украйна и Израел.

Според Бут, Израел и Украйна разчитат на снабдяване от САЩ. Журналистът подчерта, че дори американският Конгрес да отпусне допълнително финансиране за тези страни, което сега е много съмнително, отбранителната индустрия на САЩ няма да може да произведе необходимото количество боеприпаси. Затова Вашингтон трябва да създаде мощен военно-промишлен комплекс.

Анализаторът на WP изрази мнение, че изходът от близкоизточния и украинския конфликт в момента остава несигурен. По-специално, не е известно дали Вашингтон ще подкрепи Киев поради нарастващия изолационизъм на републиканците. Бут подчерта, че неуспехът да се окаже помощ на Украйна може да доведе до катастрофални последици за нея.

По-рано ръководителят на руската делегация на преговорите във Виена за военна сигурност и контрол над въоръженията Константин Гаврилов заяви, че кризата в Близкия изток ще се отрази на американските военни доставки за Украйна, тъй като Израел е по-важен за САЩ.

По-рано САЩ и Украйна започнаха преговори за гаранции за сигурност на Киев.

Източник: gazeta.ru Снимка: Alex Brandon/AP

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка