Русия разработи свръхзвуков снаряд с увеличен обсег за РСЗО

Pan.bg 02 дек 2023 | 06:47 views (11158) commentaries(0)
img
пан.бг


Русия разработи свръхзвуков снаряд с увеличен обсег за ракетни установки
Изобретението има подобрени аеробалистични характеристики и свойства на точност

МОСКВА, 2 декември.НПО "Сплав" патентова свръхзвуков снаряд за реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) с подобрени аеробалистични характеристики и увеличен обсег на стрелба, както следва от описанието на изобретението към патента, с което разполага ТАСС.

„Изобретението се отнася до областта на ракетната техника, а именно до снаряди на ракетни системи за многократно изстрелване. Обектът на изобретението е свръхзвуков снаряд с подобрени аеробалистични характеристики и характеристики на точност, увеличен обсег на стрелба. Този положителен ефект е потвърден чрез летателно-проектни изпитания на свръхзвукови образци снаряди, направени в съответствие с предложеното изобретение“, се казва в документа.

Според описанието решението на проблема за подобряване на характеристиките на снаряда се решава чрез рационален избор на съотношенията на геометричните параметри на носа на корпуса и аеродинамичните повърхности за управление, цилиндричния обтекател и лопатките на стабилизатора, позицията на оста на въртене на контролните повърхности и намаляване на разпространението на аеробалистичните свойства.

НПО "Сплав" на името на А. Н. Ганичев (Тула) разработва ракетни системи за многократно изстрелване за сухопътните сили, флота и аерокосмическите сили. Общо предприятието е разработило 48 типа ракети за различни цели.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка