ОТЛИЧЕН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СВ И 55-И ИНЖЕНЕРЕН ПОЛК-БЕЛЕНЕ В УЧЕНИЕТО SABER GUARDIAN 23 В РУМЪНИЯ

Pan.bg 08 юни 2023 | 09:15 views (1033) commentaries(0)
img
Военнослужещи от състава на Сухопътните войски се представиха отлично в учението „Saber Guardian – 23“ в Румъния
pan.bg
mod.bg

С демонстрация на способности завърши участието на военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота от 54-и инженерен батальон на 55-и инженерен полк–Белене в международното учение „Saber Guardian - 23“. То се провежда в района на Бордушани, Румъния.
Ротата осигури форсирането на река Дунав от механизираните формирования на многонационалната бригада „Югоизток“ със 120-тонен паром, като придвижи военнослужещи и техника от състава на механизиран взвод от 38-и батальон на 2-а механизирана бригада – Стара Загора, участващи в учението, и на полската машина Росомак WRT.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Действията на военнослужещите наблюдаваха заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, както и посланикът на Република България в Румъния Радко Влайков, военното аташе в Румъния полковник Любомир Родопски.
Командирът на многонационалната бригада „Югоизток“ бригаден генерал Николеску на среща с бригаден генерал Ганецовски оцени високо подготовката на военнослужещите от понтонно-мостовата рота и им благодари за отличното представяне.
В рамките на учението инженерите от понтонно-мостовата рота проведоха съвместна тренировка с военнослужещи от взвод „Военна полиция“. Те придвижиха с паром военните полицаи и техните специализирани машини „Пустинна котка“ за изпълнение на задачи на срещуположния бряг на р. Дунав. Отличните резултати в работата на военнослужещите са постигнати благодарение на създадената организация от командирите на двете формирования - майор Емил Флорев и майор Борис Христов.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ОТЛИЧЕН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СВ И 55-И ИНЖЕНЕРЕН ПОЛК-БЕЛЕНЕ В УЧЕНИЕТО SABER GUARDIAN 23 В РУМЪНИЯ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка