С настроение и демонстрация на способности празнуваха артилеристите от Ямбол

Pan.bg 05 юни 2023 | 08:11 views (772) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: otbrana.com

Имаше въздушен поздрав от авиобаза Безмер и награди за най-добрите.

На 1 юни 20 самоходен артилерийски дивизион от състава на 2 механизирана бригада чества своя боен празник в тържествена обстановка, съобщават от формированието. Командирът подполковник Георги Георгиев благодари за професионализма, отговорността и упоритостта, които проявява личният състав на дивизиона при изпълнението на поставените задачи през последните 16 години. Той припомни ентусиазма и лишенията на военнослужещите, които в далечната 2007г. поставиха основите на формированието и предадоха през годините своите ценности, знания и професионализъм за успеха на формированието.

Заместник - командирът на 2 механизирана бригада полковник Емил Симеонов прие тържествения строй и се обърна към личният състав с благодарност за високата мотивация и положените усилия, като завърши с думите: „На всички военнослужещи и цивилни служители от 20 самоходен артилерийски дивизион желая здраве, вяра и воля за да сте способни да изпълните девиза на бригадата, който гласи "Решителност и чест”".

Двойка щурмови самолети Су - 25 от авиобаза Безмер се включи в празника и прелитайки над събралото се множество от гости, размаха крилете си в знак за поздрав на всички за празника. Подполковник Георги Георгиев благодари на командира на авиобазата за приятната изненада и изрази увереност, че взаимоотношения между формированията ще продължат в същият дух на приятелство и уважение.

Гости на дивизиона бяха деца на военнослужещи и ученици от ОУ „Петко Р. Славейков” и НУ „Професор Нойков”, Негово високопреосвещенство епископ Йеротей, областният управител на област Ямбол г-н Георги Чалъков, председателят на Общинския съвет – Ямбол,г-н Антон Шиков, началникът на отделение "Oхранителна полиция" на областна дирекция на МВР - Ямбол г-н Георги Кючюков, полковник Митко Митев – директор на регионална служба "Военна полиция" – Сливен и командири на военни формирования от гарнизон Ямбол.

Военнослужещи бяха наградени със заповеди на командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, командира на дивизиона подполковник Георги Георгиев, както и от председателя на сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов” – град Плевен подполковник от запаса Радослав Георгиев.

За осма година поред Община Ямбол се включи в инициативата на 20 самоходен артилерийски дивизион за "Военнослужещ на годината". От името на кмета Валентин Ревански, Антон Шиков – председател на Общинския съвет връчи предметна награда на определеният в проведената анкета през месец декември за "Военнослужещ на 20 самоходен артилерийски дивизион за 2022 година" старши лейтенант Димитър Гривов. Молебен за здраве отслужи от Негово високопреосвещенство епископ Йеротей, който пожела на военнослужещите да са здрави и силни духом , все така готови да защитават Родината.

Огневите разчети с командири сержант Недялко Грозев, сержант Емил Мутафов и сержант Георги Георгиев се класираха съответон на първо, второ и трето място в оспорвана надпревара по време на динамичния показ. По-късно гостите имаха възможност да се запознаят с въоръжението и техниката на дивизиона и опитат сготвената в полеви условия войнишка боб чорба. За първи път децата имаха възможност да стрелят с автомат „Калашников“ (с халосни патрони) и с въздушна пушка, се посочва още в съобщението.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка