/ВИДЕО/: Публикуваха кадри от падането на кран върху украински БТР VAB френско производство

Pan.bg 30 май 2023 | 17:52 views (1308) commentaries(0)
img
pan.bg

Бойци от въоръжените формирования на Киев, опитвайки се да натоварят БТР VAB на автомобилна платформа, събориха крана и повредиха бронираната машина.

Не се знае дали този БТР е бил неизправен още преди този инцидент или просто са искали да спестят ресурса на ходовата й част, но френският "подарък" е щял да бъде транспортиран в задната част на цивилен камион.

Въпреки това, по време на повдигането на многотонен товар, въртящата се кабина с оборудването се откъсна от КраЗа и се срути. Уплашеният кранист бързо е напуснал работното си място, а върху рухналия от няколко метра височина VAB паднала и телескопичната стрела.

Инцидентът предизвика оживена дискусия в социалните мрежи, много от участващите в нея отбелязаха ниското ниво на подготовка на "специалистите", които работят с това оборудване. Много е вероятно кранът, очевидно пуснат преди повече от десетилетие, изобщо да не е бил поддържан.

Що се отнася до доставените от август миналата година бронетранспортьори, вече многократно са отбелязвани различните им недостатъци, появили се при интензивна експлоатация.

Например, тези двуосни бронирани машини имат недостатъчна проходимост, значително отстъпват по тези характеристики на техниката съветско производство. Те имат лоша защита на дъното, в резултат удари от мини водят до фатални последици, изразяващи се в сериозни загуби на личен състав и техника. Освен това, тези продукти, разработени през 70-те години съвместно от Renault и Saviem, лесно се запалват.

По принцип в това няма нищо изненадващо, ВСУ получават VAB от отдавна остарели модификации, които всъщност просто се утилизират в тази гореща точка.Източник: rg.ru Снимка: vpk.name

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка