Във ВА "Г. С. Раковски" започва многонационалното учение „Решителна сила -2023“

Pan.bg 30 май 2023 | 09:59 views (864) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресценътра на МО

Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде домакин на компютърно подпомаганото командно-щабно учение (КПКЩУ) „Решителна сила - 2023“. То ще се проведе от 30 май до 2 юни на тема: „Бойно използване на тактически формирования в операция на Многонационални съвместни оперативни сили за установяване на контрол и противодействие на паравоенни и терористични групировки“.

За 14-и пореден път това многонационално учение се организира и домакинства от Военната академия. През годините в него са участвали представители на Съединените американски щати, Китайската народна република, Румъния и Република Северна Македония.

През тази година наред с традиционните гости от Румъния и Република Северна Македония Военна академия „Г. С. Раковски“ за първи път ще посрещне и гости от Азербайджан и Грузия. В учението ще участват и студенти от специалност „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“.

Учението се осъществява с поддръжката на Националния военно-учебен комплекс „Чаралица“. Работният език на учението е английски.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка