Представиха възможностите за кариерно развитие в армията

Pan.bg 24 мар 2023 | 12:11 views (792) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: otbrana.com Снимка: armymedia.bg

Възможностите за кариерно развитие в Българската армия представи пред обучаемите от Националния военен университет „Васил Левски“ полк. Милен Илиев, началник на отдел „Образование и квалификация“ в дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната” в Министерството на отбраната, съобщават от учебното заведение. Той разказа на младите офицери моделите за обучение на курсантите и професионална квалификация, както и идеите на министерството за професионална квалификация. „Целта на всички наши проекти и да запълним некомплекта в Българската армия, който на този етап е сериозен. Затова и разработваме проекти, които да дават възможност на курсантите да завършват гражданска специалност в друго висше училище. Така тази година ще завършат първите 18 военни лекари с военна специалност от Висшето военноморско училище и с медицинска специалност, която са придобили в Медицинския университет във Варна“, обяснява полк. Илиев.

Министерството на отбраната обмисля вариант и за едногодишно обучение за офицер от резерва на студенти, които са избрали да учат във Военно училище. Те ще могат да преминат военното обучение докато учат бакалавърската си специалност и ще получат стимул от военното министерство, ако изберат този вариант.

Полк. Илиев представи пред обучаемите и задължителните курсове, които офицерите ще преминават, за да повишават квалификацията си.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка