ВСУ получиха американски бронирани машини BATT UMG

Pan.bg 30 яну 2023 | 08:56 views (432) commentaries(0)
img
пан.бг


Въоръжените сили на Украйна получиха американски бронирани машини BATT UMG

Украинската армия получи нови бронирани машини BATT UMG, произведени от американската компания TAG. Предполага се, че тези бронирани машини са били придобити от украинските власти, а не са прехвърлени като част от военна поддръжка.

През юни миналата година стана известно, че американската компания The Armored Group е получила поръчка за производство на партида такова оборудване на обща стойност около 23,2 милиона долара. Според условията на сделката 100 бронирани машини BATT UMG трябваше да бъдат доставени на неназована източноевропейска страна.

Според изпълнителния вицепрезидент на компанията Бо Гейли, тези превозни средства "са предназначени за страна, чиито въоръжени сили защитават правото да определят бъдещето на своята нация". Въз основа на тази формулировка се предполага, че оборудването е предназначено за доставки в Украйна.

Освен това през юни украинският държавен концерн "Укроборонпром" обяви сключването на договор, който включва закупуването на до 500 бронирани машини чуждестранно производство. Представители на концерна обаче не уточниха в коя страна ще бъдат закупени бронираните машини.

Бронираното превозно средство BATT UMG е оборудвано с военни стандартни системи за наблюдение и комуникация. Машината е произведена на предлагана в търговската мрежа гражданска платформа, която след това е модифицирана в съответствие със стандартите TAG за оцеляване в зони на въоръжени конфликти.

Бронираният автомобил BATT UMG се произвежда на цивилно шаси Ford F550 и е предназначен за използване в специални сили, гранична охрана и полиция. Бронираният автомобил се произвежда в няколко конфигурации: превозно средство за превоз на специални части, командно превозно средство и медицински евакуатор. Стандартно бронираният автомобил побира 10 души. Ниво на защита B6/B7 - 7.62x51mm/M80 Nato Ball и 7.62x51mm с AP куршум.

Автор:
Максим Светлишев
Използвани снимки:
https://www.armoredcars.com/vehicles/batt-umg/


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка