ЗАВИНАГИ ОТЛЕТЯ ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ АНГЕЛ КИБАРСКИ, АВТОР НА КНИГАТА "ЗАПОМНЕНИ ПОЛЕТИ"

Pan.bg 01 дек 2022 | 10:30 views (1191) commentaries(0)
img

pan.bg
Източник: ИЦ на ВВС


На достолепна възраст завърши земният път на о.з. подполковник Ангел Кибарски, забележителен летец от бойната авиация на България!

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В този труден момент на дълбока загуба, както за семейството и близките му, така и за нас, неговите колеги от Военновъздушните сили, изказваме нашата дълбока благодарност пред неговата скромна, но силна и всеотдайна личност. Защото той освен съпруг, баща, дядо и прадядо, отдал любовта и грижата на своето семейство, е и един от БАЩИТЕ на реактивната авиация в България, един от първите български летци, дръзнали да поемат по трудния и рискован път на усвояване и експлоатация на нова за времето си авиационна техника!
Респект, преклонение и искрена признателност изпитваме към несломимия дух на подполковник Кибарски, който не пожали себе си и изпълни дълга си, допринасяйки за създаването и развитието на българската бойна авиация!

Една от последните срещи с подполковник Ангел Кибарски беше през 2021 г. в авиобаза Граф Игнатиево на рождената му дата - 18 март, по повод 70 години от създаването на формированието, където настоящото поколение летци се докосна до неговата мъдрост, житейски и професионален път!

Простихме се с един забележителен човек и летец, оставил диря в дългата и славна история на българските ВВС, избрал тежкото поприще на безсънни дни и нощи на летището в името на Родината, посветен на каузата да предаде своя опит на бъдещите поколения летци!

С достойния си и пълноценен живот подполковник Ангел Кибарски ще остане в нашите спомени и ще ни служи за пример, защото само доброто е нетленно и непреходно.

Ангел Кибарски остави своите незабравими летешки спомени в книгата "Запомнени полети", издадена от "Еър Груп 2000".
Той бе един безкрайно добър човек, дал живота си за небето на България.
Поклон пред големия летец Кибарски!
От екипа на списание КРИЛЕimage
image
image
image
image

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЗАВИНАГИ ОТЛЕТЯ ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ АНГЕЛ КИБАРСКИ, АВТОР НА КНИГАТА "ЗАПОМНЕНИ ПОЛЕТИ"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка