MBDA представя на изложението Defense Vehicles Dynamics фамилията Land Precision Fires

Pan.bg 22 сеп 2022 | 09:26 views (744) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на MBDA


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Новите възможности на MBDA за стрелба „повърхност-земя“ за британската армия се бъдат демонстрират за първи път на изложението Defense Vehicles Dynamics (DVD) 2022 (21 - 22 септември) в UTAC Millbrook (графство Bedfordshire).

Семейството Land Precision Fires на MBDA, включващо ,ракетите Surface-Launched Brimstone и Land Precision Strike (LPS), са оръжия, които осигуряват прецизност на големи разстояния, работещи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата с ниски странични ефекти в широк диапазон от оперативни сценарии, от близък конфликт до ограничена бойна операция. Те ще помогнат на командирите да спечелят битка на далечни разстояния и да форматират по свой вкус близките битки.

Майк Меу, директор продажби и бизнес развитие в MBDA UK, заяви: „Нуждите на армията са ясни и бъдещото портфолио на MBDA, което съдържа фамилията Land Precision Fires, може да допринесе за активирането на програмата OP MOBILISE на шефа на ГЩ на Великобритания; да ускори програмата Future Soldier и да изпълни ключовите цели на Сухопътната индустриална стратегия. Работата с новия Deep Recce Strike Brigade Combat Team е само един пример за това, когато MBDA си партнира с армията, за да опрости и достави сложни оръжия с прецизно насочване и действащи на голяма дистанция, които са оборудвани с най-новите технологии.“

Гъвкавостта на „една ракета, много платформи“ на ракетното моделно семейство Brimstone се демонстрира на DVD2022, и включва:

Brimstone на БТР Boxer
Концепцията Brimstone on Boxer, представена на DVD, е създадена както от Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), така и от MBDA в отговор на нуждата на британската армия от възможност за механизиран близък бой (MCCO), като част от бъдещите й нужди за борба с бронирани цели, известна като Battle Group Organic Anti-Armour (BGOAA). Включвайки се бързо, за да осигури прецизни противотанови оръжия на големи разстояния, мисионният модул Brimstone on Boxer предоставя способността на тежките бойни екипи да отблъскват противникови формации и единични цели. Бързото осигуряване на първоначална способност с текущото оборудване и след това спираловидно развитие с по-широка интеграция на бойното поле е в основата на тази концепция.

Brimstone на High Mobility Transporter серия HMT600
Концепцията Brimstone on HMT600 е създадена както от Supacat, така и от MBDA, за да предостави на тактическия командир на леките сухопътни сили подобна и допълваща органична способност за бързо доставяне на прецизни противотанкови ракети на големи разстояния и в обем. Потенциално интегриране с оборудване в експлоатация като Forsberg Fused Target Locator (FTL) и MANTIS Battlefield Management System, както и спирално развитие с течение на времето.

Ракета Land Precision Strike
Ракетатта Land Precision Strike (LPS) отговаря на възникващата нужда от артилерия за поразяване на важни цели в дълбочина; цели, които могат да бъдат преместваеми и подвижни по природа. Така се постига непропорционален оперативен ефект върху противника.

MBDA работи в тясно сътрудничество със заинтересованите представители от МО по концепцията за ракетата LPS, която ще предложат на сухопътните командири промяна „стъпка п остъпка“ в способността за борба с бронирани цели от разстояние – постигайки силно разграничаващи, високо прецизни и с ниски странични ефекти оръжия, както за равностойни противникови сили, така и за вторични конфликти. Планът е да армията бъде в състояние да изстреля ракетата LPS от набор от пускови установки, включително MLRS M270, удовлетворявайки стратегията на MO „една платформа, много оръжия“.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


MBDA представя на изложението Defense Vehicles Dynamics  фамилията Land Precision Fires

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка