Военно-географската служба чества 130 години от своето създаване

Pan.bg 21 сеп 2022 | 08:42 views (1802) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОМинистърът на отбраната Димитър Стоянов участва на 20 септември 2022 г. в тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от създаването на Военно-географската служба. Той поздрави командния състав, военнослужещите и цивилните служители, като подчерта важността на изпълняваните от тях функции. „Като наследници и продължители на Топографското отделение при Генералния щаб на Българската армия, вие допринасяте за развитието на способностите на Въоръжените ни сили“, каза министър Стоянов.

„Военно-географската служба осигурява с географски материали и цифрови географски данни над 120 военни формирования от Въоръжените сили, 5 министерства и 25 други държавни ведомства и организации. Изпълнява съвместни проекти с БАН и с Агенцията по геодезия и картография. Всичко това Ви превръща в еталон на отговорност и важна част не само от структурата на Министерството на отбраната, но и на страната“ подчерта министър Стоянов.

Поздравления към личния състав на Военно-географската служба отправи от името на военното ръководство на Министерството на отбраната и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

„Във военното дело информацията за терена винаги е била сред водещите предпоставки за печелене на битки и постигане на успехи. На вашата точна и детайлна информация сме разчитали и ще разчитаме, за да могат командирите на тактическо и оперативно ниво да вземат правилните и ефективни решения, водещи към търсения резултат“, заяви той в поздравлението си. Генерал-лейтенант Стойков изрази и признателността си към всички поколения военни картографи, които през годините са допринесли за победите на Българската армия и за успеха в подготовката за изпълнение на задачите й в мирно време.

Военнослужещи и цивилни служители от Военно-географската служба бяха наградени за положените старание и компетентност при изпълнението на отговорните задачи за създаване, съхраняване и обмен на пространствени данни и картографски продукти в сферата на отбраната.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военно-географската служба чества 130 години от своето създаване

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка