ВСУ отново удариха Антонивски мост, ръководството на окупаторите бяга

Pan.bg 15 авг 2022 | 04:17 views (754) commentaries(0)
img
пан.бг


Въоръжените сили на Украйна отново удариха Антонивски мост, ръководството на окупаторите бяга - ОК "Пивден"
Катерина Тищенко — неделя, 14 август 2022 г., 16:27

Антонивски мост, илюстративна снимка от Wikipedia

В неделя вечерта въоръжените сили на Украйна предприеха нова атака срещу Антоновския мост в Херсонска област.

Източник: началник на съвместния пресцентър на Южните сили за отбрана Наталия Хуменюк в ефира на телемарафона

Пряка реч: „Да, продължаваме огневия контрол на транспортно-логистичните артерии във временно окупираната територия, като имаме ясното намерение да помогнем на окупаторите да вземат правилното решение и да насочат следващите им „жестове на добра воля“ в нужната ни посока.

Беше извършено ново нападение над Антонивския мост, за да се фиксира завинаги статута му на непроходим."

Подробности: Хуменюк потвърди, че украинските въоръжени сили вече са атакували Антоновския мост, железопътния мост в Херсон и Каховския мост.

Тя също така отбеляза, че в резултат на тези удари са повредени всички стационарни канали за доставка на тежко въоръжение на руските войски от левия до десния бряг на Днепър в района на Херсон.

„Това означава, че тежката техника и транспортирането на запасите от боеприпаси са изключително трудни до невъзможност. Ние продължаваме да изясняваме всички резултати и когато получим абсолютна оценка, в частност експертна оценка, да разберем, че тези артерии са вече не може да се използва, тогава ще го обявим", каза тя. .

Според Хуменюк сега ръководството на военните части на Руската федерация „лека по малко използва тези останки от транспортни пътища за евакуация към левия бряг, за да се чувства в безопасност“.

„На първо място, това означава, че важността на тази операция рязко се измества заедно с командването. А за обикновения личен състав това означава, че трябва да останат на място и да вземат решения за съдбата си. Украйна е хуманитарна страна и спазва нормите на международното хуманитарно право, така че в плен ще бъде много по-добре за тях, отколкото дори след като се върнат в собствената си страна“, отбеляза ръководителят на Обединения пресцентър.

Тя напомни на руските военни, че ако сложат оръжие и останат в обменния пул, те „имат шанс да запазят генофонда си“.

Праистория:

На 10 август Въоръжените сили на Украйна повредиха Каховския мост в Херсонска област, а през нощта на 13 август го удариха отново. Този мост е последната транспортна артерия за окупаторите. Сега руснаците не могат да транспортират оръжие и техника през Днепър в района на Херсон в достатъчни количества.
По-рано Въоръжените сили успешно извадиха от строя още два моста в района.
На 13 август ръководителят на Николаевската ОВА Виталий Ким съобщи, че цялото ръководство на руските окупационни сили в южната част на Украйна се премества на левия бряг на Днепър.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка