Италиански контингент ще се предислоцира в България

Pan.bg 05 авг 2022 | 18:07 views (679) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на СВ???? Военнослужещи и военна техника от състава на въоръжените сили на Италианската република ще се предислоцират в България.

‼️ Шест автомобилни колони с личен състав, военна техника и материални ресурси ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура от Гърция към учебен полигон „Ново село“, ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

???? Предвижда се до средата на август до 750 военнослужещи от въоръжените сили на Италианската република с 50 единици военна техника да се предислоцират в България.
✅ Те са част от сформиращата се бойна група с рамкова държава Италия на територията на нашата страна съгласно решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май 2022 г. за принос в усилването на отбранителния потенциал на #НАТО за защита на териториалната цялост на страните членки. ℹ ⬇️
➡️ В състава на бойната група ще бъдат включени също една рота до 140 военнослужещи от българските Сухопътни войски и до 15 офицери в щаба на групата, както и до 40 военнослужещи от въоръжените сили на Албания. Към състава на бойната група, сформирана в нашата страна, се очаква да се присъединят формирования от въоръжените сили и на други страни-членки на Алианса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка