Вдигат с 20 процента заплатите в МВР

Pan.bg 28 юни 2022 | 22:07 views (2060) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com


А редници напускат армията, заради невъзможност да издържат семействата си.

Бюджетна комисия прие актуализацията на бюджета на второ четене. Предстои утре тя да бъде разгледана в пленарна зала. Приети бяха 175 млн. лв. за 20 % ръст на заплатите на полицаите. Подкрепено бе и новото предложение за 5.5 млн. лв. за заплати в НОИ, което направи социалният министър Георги Гьоков. Предстои, разбира се, обсъждане и гласуване в пленарна зала.


Сега ще ви дам един пример. Става дума за отзив на моя материал след заседанието на Комисията по отбрана, когато министър Драгомир Заков изрази категорично становище, че военните заплати са ниски и трябва да се увеличат.

Цитирам: „Който и каквото да говори - става дума за едни пари. Преди седмица се уволни един млад човек, редник на една година, без трудов стаж преди това, защото заплатата му е едва 1016 лева ( снимахме му последния фиш). Като заплати ел. енергията, водата, телефона, кабелната и квартирата от 250 лева - какво му остава, за да преживее месеца. Защо трябва да тропа по плацовете и се трепе по полигоните ? Може би, защото след 28 години ще е направил трудов стаж за пенсия ли ? Каква е переспективата пред него ? Да се ожени, че да храни с "Голямата " заплата още един човек ли ? Докато ситуацията е такава - кандидатите ще са по-малко от напускащите армията, а и те ще са много рядко качествени хора. Принципът е простичък: "Орли се хващат с живо месо, с мърша можете да уловите само гарги!"

Всеки може да си прави изводи. Къде е по-добре да се изкарва хлябът?
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка