ESCRIBANO Mechanical & Engineering, RAFAEL и PAP Tecnos успешно изстреляха първата интегрирана ПТУР SPIKE от RWS GUARDIAN 30

Pan.bg 27 юни 2022 | 17:58 views (922) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ESCRIBANO Mechanical & Engineering


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 27 юни 2022 г. ESCRIBANO MECHANICAL AND ENGINEERING, испанска компания лидер в иновациите и авангардни технологии за отбрана и сигурност и RAFAEL, световен лидер в отбранителните системи, заедно с испанското си дъщерно дружество PAP Tecnos, завършиха успешно интеграцията на ракетата Spike в дистанционно управляемата оръжейна станция (RWS) GUARDIAN 30, избрана от испанската армия за демонстратора D4 на колесната БМП Dragon 8x8.

Първото изстрелване от GUARDIAN 30 достигна целта с първия изстрел и демонстрира изпълнението на специфичните изисквания, установени от испанската армия за бадещите й БМП 8x8. Освен това, това е първата ракета SPIKE LR2, изстреляна в Испания от RWS, което демонстрира гъвкавостта на семейството ракети Spike и капацитета им за защита и атака, който GUARDIAN 30 придобива с тази интеграция.

Историческо сътрудничество в защита на интересите на испанските въоръжени сили
Успешното сътрудничество между ESCRIBANO M&E и PAP TECNOS започна през 2021 г. и ще продължи да се разширява през следващите години с цел създаване на национален стратегически индустриален план за капацитет, съобразен с интересите на испанските въоръжени сили и подкрепен от иновативни и консолидирани технологии като Spike, семейство ракети, което е в испанската армия от 17 години.
В този смисъл и двете компании ще допринесат със синергията на своите капацитети за по-голяма икономическа, индустриална и технологична възвръщаемост на публичните инвестиции, направени за закупуване и поддръжка на ракетни системи по време на дългия им жизнен цикъл на национално ниво. Тази инициатива укрепва испанската индустриална структура и допринася за формирането на технологична и индустриална база, която осигурява автономия в капацитета, необходим за отбраната и сигурността, като намалява фрагментацията и насърчава технологичната специализация в стратегически индустриален сектор.
По думите на Анхел Ескрибано (Ángel Escribano), главен изпълнителен директор на ESCRIBANO Mechanical & Engineering, „успешното сътрудничество с RAFAEL и PAP Tecnos обединява капацитета и технологиите на две водещи отбранителни компании в Испания и в международен план и отговаря на нуждите на нашата сухопътна армия и въоръжени сили. беше успешно и солидно сътрудничество за постигането на този важен етап, който осигурява на нашите въоръжени сили технологичния капацитет, от който се нуждаят, за да се позиционират на челните позиции в света“.
Моше Амсалем, главен изпълнителен директор на PAP Tecnos, заяви, че „това сътрудничество с ESCRIBANO Mechanical & Engineering е първото от многото, които са на масата. Между двете компании и други испански компании, които ще се присъединят към индустриалния план, който разработваме, ние ще да предостави на испанските въоръжени сили най-добрата налична ракетна технология, доказана и с голяма репутация в десетки армии.Успешното изстрелване на първата ракета Spike с GUARDIAN 30 е пример за PAP Tecnos и ангажираността на RAFAEL към сътрудничество с испанската индустрия и на отличното качество и превъзходство на оръжейните системи, произведени в Испания.

Индустриално сътрудничество за консолидиране на стратегическия капацитет
RWS GUARDIAN 30 успешно завърши своята техническа и експлоатационна тестове за оценка през юни 2021 г. и бе избрана за бъдещата испанска БМП 8x8. И двете компании допринесоха със своя опит, технология и ресурси за интегрирането на ракетата SPIKE, създавайки съвместен екип от професионалисти, които направиха възможно това сътрудничество да завърши с успешното първо изстрелване.
Интегрирането на GUARDIAN 30 със системата за изстрелване SPIKE предоставя нова и иновативна стратегическа способност в сектора на ракетните системи на национално ниво и допринася за процеса на консолидация на стратегическите способности, изисквани от испанските въоръжени сили, интегрирайки комбинираните способности и опит на тези двама технологични лидери. Това сътрудничество също така позволява добавянето на допълващи се и синергични капацитети и продължава процеса на консолидиране на националните технологични и промишлени способности в областта на ракетните системи.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ESCRIBANO Mechanical & Engineering, RAFAEL и PAP Tecnos успешно изстреляха първата интегрирана ПТУР SPIKE от RWS GUARDIAN 30

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка