Министърът на отбраната Драгомир Заков проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Арабска република Египет Н. Пр. Халил Ибрахим Емара

Pan.bg 26 май 2022 | 13:13 views (355) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на МО


На срещата бяха заявени позитивни намерения да се запазят и развиват добрите връзки между министерствата на отбраната. Поредният конкретен пример за тях е традиционното участие на делегация от арабската република на тазгодишното издание на международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022“, което ще се проведе от 1 до 4 юни в Пловдив. По думите на посланик Халил Ибрахим Емара изложението „Хемус“ е една много добра платформа за развитие на сътрудничеството в областта на отбранителните продукти и високите технологии в сектора и дава възможност за общуване, както на представители на отбраната, така и на икономиката, научните организации и др.

На срещата министър Драгомир Заков акцентира върху предизвикателствата в региона на Източна Европа, породени предимно от кризата след руската инвазия в Украйна. Той подчерта важността на единството и сътрудничеството между страните-членки на НАТО като адекватен отговор на тази криза. Пред посланик Халил Ибрахим Емара министър Заков изрази безпокойство от военните действия срещу цивилни райони в Украйна и отбеляза мащабите на разрушенията, на които е бил свидетел по време на посещението си в Украйна в състава на българската правителствена делегация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка