Словения закупи 45 бойни машини BOXER

Pan.bg 17 май 2022 | 11:41 views (1735) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.comПравителството на Словения, представлявано от европейската организация за обществени поръчки OCCAR, и ARTEC, консорциум от Krauss-Maffei Wegmann (KMW) и Rheinmetall, подписаха договор за доставка на 45 колесни бойни машини BOXER в 4 различни варианта.

Обемът на поръчката възлиза на 281,5 млн. евро. Доставката на бойните машини BOXER е планирана да започне през 2024 г. и да бъде завършена през 2026 г.
След като Словения, член на ЕС и НАТО, се присъедини към програмата BOXER, тя има 6 държави оператори.

BOXER - модулна бойна машина, универсална и доказана
BOXER е високо защитена 8x8 бойна машина. Нейвата модулна архитектура позволява разнообразие от варианти каuто никоя друга бойна машина. Досега около 1500 бойни машини BOXER в 20 различни версии са с договор от 4 страни-членки на НАТО (Германия, Холандия, Литва и Великобритания), както и от партньора на НАТО Австралия.

ARTEC GmbH е основана през 1999 г. и е съвместно предприятие между Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, Rheinmetall Landsysteme GmbH и Rheinmetall Defense Nederland B.V. Компанията координира серийното производство и служи като точка за контакт за всички въпроси, свързани с експорта на BOXER .

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Словения закупи 45 бойни машини BOXER

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка