Церемония за тържествено посрещане и разформироване на Групата за КИП от небойната мисия на НАТО в Ирак (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 27 яну 2022 | 17:34 views (5884) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgВ мразовития следобед на 27 януари 2022 г. на територията на МКИС в гарнизон Горна Малина се проведе церемония за тържествено посрещане и разформироване на Групата за КИП, от състава на националния мобилен модул по КИС (DCM-F), от небойната мисия на НАТО в Ирак (NATO Mission Iraq - NMI).

На нея присъстваха НЩ на СКС бриг. ген. Валентин Кръстев; полк. Теодор Тодоров, командир на МКИС; началникът на НВУК Чаралица полк. Веселин Василев; подполк. Робърт Топпер, командир на 2-ри свързочен батальон на НАТО; офицери от Щаба на батальона; Цветанка Иванов, зам.-кмет на община Горна Малина, отец Георги.

Командирът на МКИС полк. Теодор Тодоров посрещна бриг. ген. Кръстев, поклониха се пред знамето на МКИС и заедно обходиха строя на формированието.

Бриг. ген. Кръстев поздрави бойците от модула за КИВ участвал в мисията в Ирак с думите: „Изключително съм горд и за мен е чест и удоволствие, да присъствам на тази церемония по повод успешното завършване на мисията в Ирак. От името на министъра на отбраната, от името на Началника на отбраната, от името на Командира на СКС и лично от мое име искам първо да ви поздравя с успешното приключване на мисията. Второ да ви кажа „Добре дошли!“ на българска земя. Участвал съм в изпращането и посрещането на много контингенти и винаги ми е правило удоволствие да видя пламъка и блясъка в очите на младите момичета и момчета от успешно изпълнените задачи и от удовлетворението, че се връщат на българска земя живи и здрави. Този пламък и блясък го виждам във вашите очи.

Всеки един контингент е един добър посланик, както и всеки военнослужещ участващ в задгранична мисии е добър посланик на България и Българската армия, защото показва със своето себеотрицание, с успешно изпълнените задачи, че българските Въоръжени сили са лоялен партньор и надежден съюзник в НАТО.

Всяка една мисия е различна по своето изпълнение и най-важното мисията да е успешна е това всеки един участник да е подготвен и мотивиран. Да проявява доблест, дисциплина, себеотрицание и професионализъм. Това вие го правите и го правите добре.

Свързочниците от МКИС са истински наследници на 62-а Свързочна бригада на ГЩ. Тези свързочници имаха един крилат девиз „Умри, но свръзка дай!“. Контингента който посрещаме днес от Ирак реализира този девиз - осигури свръзка на Щаба на мисията в Багдад. Отзивите за вашата работа са отлични за което още веднъж Ви благодаря.
Наградите от Министъра на отбраната и от Командира на СКС, които ще получите след малко, са наистина признание за Вашия труд и за вашето себеотрицание. Те с а начин да засвидетелстваме нашето уважение за вашата работа в Ирак. Това което научихте там, го прилагайте във вашата ежедневна дейност тук в България. Усъвършенствайте с е, за да издигате реномето и името на Вашата структура, на СКС и на БА.

Още веднъж благодаря, успех и за славата на БА - Ура!“.

Бриг. ген. Кръстев връчи на 11-те участници в Групата за КИП от небойната мисия на НАТО в Ирак плочки с надпис „Ирак 2022“ към медала за участие в мисия, а на командира на групата капитан Георги Иванов, който отсъстваше поради заболяване, монета от Командира на СКС.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Церемония за тържествено посрещане и разформироване на Групата за КИП от небойната мисия на НАТО в Ирак (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка