Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Аржентина в нашата страна Н. Пр. Алфредо Атанасоф

Pan.bg 25 яну 2022 | 16:09 views (431) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на MO


Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха днес, 25 януари, министърът на отбраната Стефан Янев и извънредният и пълномощен посланик на Република Аржентина в нашата страна Н. Пр. Алфредо Атанасоф на среща в Министерството на отбраната.

„България и Аржентина като две демократични страни, макар и географски раздалечени, имат традиционно добри и приятелски взаимоотношения в редица сфери и споделят общи ценности по отношение на сигурността“, отбеляза министърът на отбраната. Той посочи, че подписаният през 2016 година „Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина“ е добра основа за задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на отбраната и по-специално военното обучение, военната медицина, както и научно-изследователската дейност, включително в изследването на Антарктика.


По предложение на аржентинската страна бяха обсъдени перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и бяха набелязани стъпки за неговата реализация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка