/СНИМКИ/: В бойните части на Сухопътните войски на РФ до края на годината ще постъпят 20 танка "Армата"

Pan.bg 26 ное 2021 | 22:30 views (519) commentaries(0)
img pan.bg

Опитно-промишлена партида танкове ще постъпят във войските преди края на държавните изпитания.

По информация, предоставена от изпълняващия длъжността началник на 47-мо военно представителство майор Дмитрий Репин, до края на тази година в бойните части на Сухопътните войски на Русия ще бъдат доставени двадесет единици от най-новите танкове Т-14 Армата. Съобщава пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация.

image

„Планира се до края на 2021 г. да бъдат доставени 20 танка на базата на тежката междувидова верижна платформа "Армата" Т-14. Съгласно условията на държавния договор, серийната доставка на изделията във войските се извършва преди края на държавните изпитания. Сега се произвежда пилотна партида, за да се натрупа опит във войсковата експлоатация“, обясни пред репортери военен представител на отбранително предприятие.

image

Репин обаче не уточни кои именно подразделения от Сухопътните войски на руската армия ще получат най-новите танкове Т-14, като обясни, че окончателното решение за това ще бъде взето в Главното автобронетанково управление (ГАБТУ) на Министерството на отбраната на Руска федерация.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0