Американската армия ще преразгледа стандартите за височина и тегло на войниците

Pan.bg 26 окт 2021 | 20:27 views (534) commentaries(0)
img
pan.bg

Армията на САЩ възнамерява да се откаже от старите методи за оценка на физическите параметри на военнослужещите в полза на по-точни и високотехнологични. Четири нови методики се тестват във Форт Браг с група доброволци.

Изпитанията започнаха на 18 октомври в Армейския център за начална военна подготовка, авангардни разработки за тях бяха предоставени от Военноизследователския институт по екологична медицина. Една от методиките, DXA идва от фитнеса. Това е сканиране на цялото тяло, което събира информация за мускулната и мастната маса и минералната плътност на костите.

„DXA се счита за "златен стандарт" в индустрията за фитнес и красота, защото е много точен и минимизира човешката грешка“, каза ръководителят на проекта Мат Бартлет пред Task & Purpose.

Друг метод използва инфрачервен скенер, който за 13 секунди събира данни от повече от два милиона точки по тялото. Доброволците ще преминат и през импедансен анализ, при който през тялото се пропуска слаб електрически сигнал за измерване на мускулна и мастна маса.

И накрая, четвъртият метод ще бъде магнитната лента, добре позната на американските военни. Този метод се счита за най-неточен, тъй като резултатът от измерването зависи, както от поведението на войника - той може например да прибере корема, така и от вниманието на оператора при оценка на теста.

Настоящата наредба включва таблица, отчитаща пола на войника, неговата възраст, ръст и тегло. Например, 22-годишен войник, който е висок 182 см, може да тежи не повече от 88 килограма. А теглото на 19-годишна военнослужеща дама с ръст 152 сантиметра е ограничено до 58 килограма. Военните обаче се оплакват, че този метод въведен преди повече от 200 години, е остарял и неточен.

Изпитанията във Форт Браг ще продължат 6-9 месеца.

Източник: rg.ru Снимка: istock

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка