Афганистански бежанци нападнаха американска военнослужеща в армейска база в САЩ

Pan.bg 25 сеп 2021 | 09:08 views (577) commentaries(0)
img
pan.bg

Американска военнослужеща твърди, че е била нападната от група афганистански бежанци, които временно са задържани в армейска база в Ню Мексико, съобщи командването на обекта.

След като напуснаха Афганистан, САЩ се съгласиха да приемат десетки хиляди хора в страната, които са сътрудничили на американските войски или принадлежат към други рискови групи.

"Ние можем да потвърдим, че една жена военнослужеща ... съобщи, че на 19 септември е била нападната от малка група евакуирани мъже на територията на комплекса Doña Ana в Ню Мексико", се казва в съобщението.

ФБР разследва инцидента, подробностите за който не са разкрити. Командването увери, че на пострадалата веднага е оказана необходимата помощ, а в базата са засилени мерките за сигурност.

В САЩ се намира първата група бежанци, наброяваща 37 хиляди души. Белият дом поиска от Конгреса пари, за да приеме до 95 000 души до септември следващата година, съобщава AP. Много афганистанци, които планират да се установят в САЩ, остават в транзитни лагери, разположени в американски военни бази в чужбина. Доставката им до Съединените щати е временно преустановена поради огнище на морбили сред бежанците.

Източник: РИА Новости Снимка: img3.eadaily.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0